Американката Кори Гоф е най-обсъжданото име в света на тениса в

...
Американката Кори Гоф е най-обсъжданото име в света на тениса в
Коментари Харесай

Роди се звезда: 15-годишната Кори Гоф, която отстрани идолката си Винъс Уилямс

Американката Кори Гоф е най-обсъжданото име в света на тениса сега и аргументите за това не са малко. Тя шокира света с безапелационна победа на шампионата от Големия шлем " Уимбълдън " над петкратната шампионка Винъс Уилямс. Малко след успеха младата състезателка показа, че задачата й е да завоюва конкуренцията.
 Тотален провал: Григор Димитров позволи поврат от квалификант и изхвърча от Уимбълдън
15-годишната девойка постигна най-голямата победа в скромната си досегашна кариера при дамите, а към този момент гони най-високите върхове. Тийнейджърката от Атланта, родена през 2004 година, когато Винъс към този момент имаше четири трофеи от Големия шлем, се наложи с 6:4, 6:4 единствено за 79 минути, а след края на мача не съумя да си скрие сълзите си.

Коко, както е прякорът на тенисистката, стана най-младата състезателка, която печели мач в главната скица на шампионата в Лондон.



" Това е първият случай, в който рева след мач. Никога не съм мислела, че може да се случи. Не знам по какъв начин да го обясня. Буквално изживявам фантазията си. Не доста хора имат шанса да кажат това.

Опитвах се да си кажа, че би трябвало да остана спокойна по време на мача. Никога не съм играла на толкоз огромен корт. Трябваше да си подсещам, че полето е със същите размери.

Когато се здрависахме Винъс, тя ме поздрави, и ми пожела шанс - а аз ѝ благодарих за всичко което е направила. Казах ѝ, че нямаше да съм тук, в случай че я нямаше нея ", сподели Гоф.

Гоф явно е феномен и капацитетът ѝ е безграничен. Всеки месец ученичката чупи нов връх и поръчката й за великолепие към този момент е много сериозна. Това не остана неусетно и от уредниците на " Уимбълдън ", които побързаха да ѝ създадат любопитен фотос, в който е включен текст " Роди се звезда ", базирайки се на едноименния филм с Брадли Купър и Лейди Гага.



Както попзвездата избухна на сцената със мощния си глас в холивудската продукция, по този начин и дребната Гоф взриви всички на Корт 1 през вчерашния ден. Въпреки че в този момент стартира да се чува името ѝ, тя е настояща от дълго време. Всеки, който следи деликатно тениса и понякога хвърля по един взор на младежките шампионати, е научил името на Коко още преди няколко сезона.

Макар да е родена в Атланта, тя израства в Делрей Бийч и получава прелестни условия за развиване. Спортът е в кръвта ѝ. Бащата - Корей Гоф е някогашен баскетболист, а майката - Кенди се радва на сполучлива кариера в леката атлетика, като преди този момент се е подвизавала и при гимнастиката. На 6 години, дребната Кори за пръв път хваща ракета в ръката си и историята стартира.

Коко не загуби доста време във възрастовите си групи и непосредствено се насочва към 18-годишните. Едва на скромните 13 лета, тя стигна до финала на " US Open " на обичаната си твърда настилка, а през 2018 завоюва " Ролан Гарос ".



По-късно през годината Гоф още веднъж притегли погледите към себе си, откакто на шампионат в Ню Йорк извърши сервис с респектиращите 193 км/ч. За съпоставяне, най-бързите начални удари при дамите вървят към 210 км/ч.

Потенциалът ѝ незабавно е видян. Патрик Муратоглу я приема в академията си и става нейн ментор, когато тя е на 11, а две години по-късно Роджър Федерер я трансформира в единствената жена в мениджърската си организация " Team8 ".

През сегашния сезон се чака Гоф да завоюва 1 милион $, откакто към този момент има договри с редица спортни и фешън компании. Тя към този момент е в Топ 10 по доходи при дамите, макар че към момента няма огромен трофей. Е, нищо. Има време.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР